Mitä pelaaminen antaa

Seuraavassa lista, mitä pelaaminen voi parhaillaan antaa:

Pelaaminen:
– voi kehittää tiimityöskentelytaitoja
– voi kehittää keskittymiskykyä
– voi tuoda onnistumisen tunteita
– voi kehittää kielellistä ilmaisua
– voi kehittää negatiivisten tunteiden käsittelyä
– voi parantaa avaruudellista hahmotuskykyä
– voi parantaa vieraan kielen (englannin) taitoa
– voi parantaa reaktiokykyä
– voi parantaa sosiaalisia taitoja
– voi tuoda tavoitteellisuutta, struktuuria ja mielekästä sisältöä elämään

Lisäksi pelaamisen kautta voi löytyä elämään syviä ja merkityksellisiä ihmissuhteita, joiden kanssa jakaa myös pelimaailman ulkopuoliset ilot ja surut.

Yllä oleva lista kertoo, mitä pelaaminen on tuonut omaan elämääni. Sen perusteella mitä olen muiden pelaavien kanssa keskustellut, voi moni allekirjoittaa tuon saman listauksen. Pelaaminen on parhaimmillaan hyvin kehittävää sekä sosiaalista, mikä ei monella pelaamista stereotypisesti miettivällä tule ensimmäisenä mieleen.

Pelaaminen yhdistää ihmisiä sukupuoleen, sosiaaliseen statukseen, ikään, kulttuuriin tai mihinkään muuhunkaan kategoriaan katsomatta. En tiedä mitään muuta väylää, jossa olisi mahdollista olla niin syvästi yhteyksissä eritaustaisten, eri puolilla maapalloa elävien ihmisten kanssa. Toki pelaamisessa, kuten kaikessa muussakin toiminnassa, on mahdollisuus haitalliseen ja vahingoittavaan käytökseen. Pelaamisen potentiaali on kuitenkin niin valtava, että pyrin tekemään kaikkeni, että Suomen peliskene kasvaa ja kehittyy ja yhä useammalla olisi mahdollisuus harrastaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *